Ansökan till jobbet som butiksbiträde

Personligt brev exempel butiksbiträde – ett generellt exempel på ett personligt brev för att ansöka ett arbete som butiksbiträde.

Hej!
Jag heter XX XX och ansöker härmed tjänsten som butiksbiträde hos er. Jag är en glad och sprallig tjej/kille på XX år och jag bor tillsammans med min familj/kompis på X-stad med min katt/hund. Innan jag/vi flyttade till X-stad bodde jag några år i Y-stad men jag/vi kommer ursprungligen från K-stad.

Som person är jag väldigt glad, omtänksam och samarbetsvillig. Men trots att jag är en väldigt social person funkar jag minst lika bra att arbeta självständigt som i grupp. Andra egenskaper som jag har är att jag gillar att ha många bollar i luften och att jag är en väldigt utåtriktad person, vilket även gör att jag tror att jag är rätt person för tjänsten som butiksbiträde hos er.

Jag har en stor arbetserfarenhet från att arbeta som butiksbiträde från mina tidigare arbetsplatser på H & M och KappAhl. Som butiksbiträde på H & M bestod mina arbetsuppgifter av bl.a att stå i kassan, fronta fram varor och hjälpa kunder i butiken. Som butiksbiträde på KappAhl var mina arbetsuppgifter utöver att stå i kassan även en del lagerarbete och städning som jag tyckte var väldigt roligt. Det som var det roligaste kan jag inte sätta fingret på för jag tycker om allt man får göra i en butik men om jag måste välja något var det att hjälpa alla kunder och träffa allt folk.

Mina största intressen är djur, musik och att umgås med vänner. Jag älskar att anordna filmkvällar. Musikintresset har jag haft sedan barnsben. Det började för mig som för så många andra med blockflöjt men jag bytte snabbt bort flöjten mot piano. Sjunga och spela har jag alltid tyckt mycket om och under mina högstadiesår sjöng jag i skolkören men där tog min sångkarriär slut.

Varför just jag skulle passa som butiksbiträde hos er?  I första hand på grund att jag har den erfarenhet som krävs för att arbeta som butiksbiträde! I andra hand på grund av att jag har alltid tyckt om att arbeta i butik och att jag alltid är glad och positiv vilket lätt smittar av sig på både kunder och personal.

Jag ser fram emot att komma till er för att berätta lite mer om mig!

Med vänliga hälsningar